Day 2

Dag två avklarad borta på Hawaii! Även idag riktigt bra.
 
Vi började med att åka till Dole´s annans plantage på västra delen av O´ahu. Kan ju lugnt säga att det var den bästa annanasen jag har smakat! Så färsk som det går. På plantagen fick vi även annanas glass som var helt gudomligt god! Fick även veta lite fakta om plantagen and some facts about pineapples.
Fun fact 2 Det tar mellan 18-24 månader för en annanas att växa och den kan växa året runt på Hawaii.
Fun fact 3: Man skördar annanas för hand. Ca 28000 per år.
 
Efter Dole plantagen så åkte vi och käkade lunch i en surf by. Testade på Annanas-hamburgare vilket är en hamburgare med annanas på. Det var faktiskt riktigt gott! Vi åkte runt och kollade på tre kända surfstränder där de alltid hålls surftävlingar där de tre stränderna är etapper. Vågorna var riktigt höga på dessa stränder!
 
Hela eftermiddagen/kvällen spenderades på The Polynesian Center. Det var en riktigt rolig upplevelse och mycket att göra. De fanns sju byar att gå runt i. Byarna representerade olika öar och folkslag som bosatte sig på Hawaii. Några av dessa var Fiji, Tonga, Thaiti, New Zeeland, Hawai´i och Samoa. I byarna hade de shower varje halvtimme där de visade vad deras folkgrupp är kända för. Några av dem var lite mindre roliga men Tonga och Samoa var riktigt roliga! I Tonga byn spelade dom trummor och dansade och de tog upp folk från publiken och det var riktigt bra. Svårt att beskriva för man behöver nästan vara där för att förstå. I Samoa byn så visade en kille oss hur man gjorde upp eld på tre sekunder med pinnar och hur man fick ut ALL mjölk ur en kokosnöt. Inte bara från mjölken inuti. Hade ingen aning att man kunde göra som han gjorde. Han rensade ut kokosnötet på allt fruktkött och sedan kramade han ut mer kokosmjölk än vad som var flytande i kokosnöten från början. Han avr även den skönaste dude jag träffat på länge. Han var så rolig och skrattade varje gång han sade någonting!
 
På kvällen så såg vi en show där de visade en massa olika danser och det avslutades med en eldshow. Men man fick tyvärr inte ta bilder.
 
Detta är hur en annanas växer. Den växer på toppen på plantan
 
Vågorna var mycket högre än de ser ut. Mycket, mycket högre
 
 
Tonga
Samoa (kolla hur stora vader han har)
Samoa klättrade även upp i plamträd bara sådär
Träffade en ny vän också: Hans namn är Otis.
 
Hawaii | |
Upp