Framme i New York

Nu är jag äntligen framme i New York! Så skönt! Men när detta skrivs är det dag i Sverige men i NY är klockan 4.27 am.. Alltså 04.27 på natten. Anledningen till att jag är vaken är jetlaggen.. Tidomställningen som gör att man vaknar som man brukade göra hemma i Sverige. Men kroppen vänjer sig snart!
 
Resan till New York gick bra. Gick upp 05.25 för att sedan vid 06.00 åka upp till Arlanda flygplats. Väl framme på Arlanda så checkade vi in mitt bagage och sedan träffade jag två andra utbytesstudenter som skulle ta samma flight. Vi gick igen securitycontrol och allt gick bra. Inga bomber eller knivar i någon väska! Planet från Arlanda avgick 09.10 och landade 10.20 i Köpenhamn. I Köpenhamn hade vi två timmar till nästa flight så då passade vi på att äta lite. 
Flighten till Newark avgick 12.25 och då kom alla danskar, några finnar men även några till svenskar! På den flighten satt jag bredvid en svensk utbytesstudent och två danskar så vi hade ju aldrig tråkigt under resan! Hela resan gick bra och planet anlände i Newark 14.55 lokal tid. Väl i NY så fick man lämna fingeravtryck och svara på lite frågor men det gick ganska smidigt. Det sjuka är att alla som arbetade på hela flygplatsen hade pistoler.. Säkerheten är så hög så det är sinnes.
 
Vi åkte sedan buss till hotellet som var förvånandsvärt bra! Jättesköna sängar och två tv i rummet! 
Kl 6 hade vi ett inledningsmöte som var ganska mycket basic. Inte så mycket nytt utan fick nästan bara papper på hur dagarna kommer se ut.
 
Kvällsmaten var den sjukaste. Beställde en cheeseburgare och får en 40 cm lång sub med pommes, ost och burgare i! Den var inte dålig och inte ens jag klarade att äta upp hela!
 
På kvällen hade vi freetimer och snackade med de andra utbytesstudenterna från Sverige!
Idag blir det sightseeing på Manhattan!
Soft Landing Camp, NY | |
#1 - - Eva K:

Verkar vara en bra inledning på äventyret!

#2 - - Farmor:

Nu är du på gång ! Mycket som händer ! Vad kul! Nu förstår du varför amerikanarna är lite runda!

#3 - - M:

Jätteintressant blogg, lägg gärna upp massor mer

#4 - - S:

Fan va najs du ser ut att ha det dåååååå! Berätta för Anderini att du skulle åka också... Han saknar dig också!

Upp